FRI Pressekommentar: Sundt med internationale regler for CO2-udledning

Onsdag offentliggjorde EU kommissionen sin nye Fit for 55-klimapakke, der skal vise vejen til en drivhusgasreduktion på mindst 55 procent i 2030.

Hos Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI hilser man som udgangspunkt pakken velkommen:

- Vi er positive overfor at gøre flere af mekanismerne europæiske, frem for nationale. Det er grundlæggende sundt, da CO2 ikke kender grænser, og da kvotesystemet samtidig skaber et marked, og sætter en reel pris på CO2-udledning, siger Adm. Direktør i FRI, Henrik Garver, der dog er forsigtig med at vurdere forslagets endelige værdi.


- Nu skal vi have set nærmere på udspillet hen over sommeren, og på den baggrund lave en mere reel vurdering af betydningen for Danmarks klimaindsats, herunder hvordan det spillet sammen med vores egen 70 pct. målsætning i Danmark, og den indirekte betydning for rådgiver- og ingeniørvirksomhederne, siger han.

Læs flere pressemeddelelser

Pressemeddelelse: Danske ingeniørvirksomheder omstiller sig til nye tider
Pressemeddelelse: Danske ingeniørvirksomheder omstiller sig til nye tider
Nye tal fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, understreger en klar tendens mod at virksomheder har et øget fokus på medarbejdere og en omstillingsparathed i forhold til. et marked der er i hastig forandring, drevet af skærpede markedskrav, bæredygtighed og grøn omstilling.
Pressekommentar: ’Fremtidssikring af Danmark’ sikrer ikke Danmark
Pressekommentar: ’Fremtidssikring af Danmark’ sikrer ikke Danmark
Regeringen præsenterede i dag deres Finanslovsforslag for 2024. Et forslag, der har fået titlen ’Fremtidssikring af Danmark’. Selvom der er mange positive initiativer at finde i finanslovsforslaget, så imponerer titlen ikke adm. direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, Henrik Garver.