Pressekommentar: Endelig er alle kommuner klar med politisk godkendte klimahandlingsplaner

Realdania udsendte torsdag i uge 28 2024 en pressemeddelelse om projektet DK2020.

Realdania udmeldte i dag, at alle 98 kommuner inden for kort tid vil have en politisk godkendt klimahandlingsplan. Det sker, efter Realdania i 2019 søsatte projektet DK2020 i samarbejde med det internationale bynetværk C40 Cities, den grønne tænketank CONCITO samt KL og de fem danske regioner, og det glæder Erhvervspolitisk chef i FRI, Ulrik Ryssel:

  • Det er rigtig positivt at alle kommunerne er ved at være klar med den plan. Vi kigger ind i en mere usikker tid med mere voldsomme vejrfænomener, så der bør være en plan hos hver kommune. Når det så er sagt, så skulle det være sket tidligere. I 2012 blev regeringen og Kommunernes Landsforening enige om, at der inden udgangen af 2013 skulle udarbejdes klimatilpasningsplaner. Uagtet, så er det vigtigt, at de er her nu, forklarer han.

Selvom det, ifølge Ulrik Ryssel, er godt, at planerne er landet nu, så er vi som samfund stadig et stykke fra at være i mål på området:

  • Vi mangler en national klimatilpasningsplan, der kan fastsætte de regulatoriske og økonomiske rammer for den kommunale indsats. Konsekvenserne af klimaforandringerne venter ikke på, at vi har lavet en mere overordnet, national plan, så det skal vi have gang i så hurtigt som muligt. Det bliver en omfattende og kompleks proces, men det er rent samfundsøkonomisk langt billigere at klimatilpasse end at udbedre skaderne, fortæller han.

Læs Realdanias pressemeddelelse her

Læs flere pressemeddelelser

Pressemeddelelse: Historisk stærkt år for rådgivende ingeniører
Pressemeddelelse: Historisk stærkt år for rådgivende ingeniører
Byggeriet går tilbage, og markedet er usikkert. Og til trods for dette, formåede de danske rådgivende ingeniørvirksomheder at holde fokus og at vokse inden for både etablerede og nye sektorer. Omsætningen satte rekord, og branchen lander en historisk høj overskudsgrad for 2023.