Pressekommentar: EU-kommissionens 2040-udspil er en lettelse

EU-kommissionen har i denne uge offentliggjort sit udspil for et 2040-klimamål, og sætter her en ambition om en 90% reduktion af CO2-udslippet sammenlignet med 1990. Et Delmål mod klimaneutralitet i 2050, der svarer til de danske planer på området.

Den udmelding glæder Adm. direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, Henrik Garver:

- Det er godt at se, at kommissionen har fulgt anbefalingerne fra det europæiske klimaråd. Det havde blandt andet Danmark klart opfordret til, og det giver ro i maven at vide, at der nu ligger en stabil plan med et ambitiøst mål for den grønne omstilling – også når vi ser et stykke frem i tiden, siger han.

Henrik Garver hæfter sig ved, at både Energi- Bygge- og transportsektoren kommer til at spille store roller i at nå målet. Sektorer, som de danske rådgivende ingeniører i den grad kommer til at skulle understøtte i de kommende år.

- Vi ser i højere og højere grad vigtigheden af, at alle de væsentlige sektorer i samfundet spiller sammen, når det kommer til klimaindsatsen. Og det skal understøttes i lovgivningen. FRI’s medlemsvirksomheder arbejder med de tekniske aspekter af alle de omstillinger, der er nødvendige. Og hvis den store danske ekspertviden på disse områder bliver bakket op af relevante helhedsplaner og den rigtige lovgivning – eksempelvis en samlet plan for den danske energiinfrastruktur, der indtænker alle fremtidens energibehov, og ambitiøse, gennemtænkte CO2-krav i byggeriet – så kan vi med synergieffekten komme rigtig langt mod målet, afslutter han.

Læs flere pressemeddelelser