Pressekommentar: Uambitiøs 2030-plan hjælper os ikke i mål

Tirsdag den 7. november 2023 præsenterede regeringen den længe ventede 2030-plan. I Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, hilses planen velkommen, men bliver dog mødt med skepsis over ambitionsniveauet.

- Der er ikke mange overraskelser i regeringens 2030-plan. Og den gør som sådan ingen skade. Men den er på den anden side heller ikke videre ambitiøs. Vi ser blandt andet, at der er afsat 4,25 mia. kr. ekstra til at investere i den grønne omstilling. Et beløb, der lyder flot, men er en dråbe i havet i forhold til de udfordringer med energiomlægning, klimasikring og infrastruktur, vi står overfor, siger Adm. direktør i FRI, Henrik Garver.

Heller ikke når det kommer til den massive arbejdskraftsmangel er FRI-direktøren imponeret:

- Det er flot, at man har et ambitionsniveau om at hæve arbejdsstyrken med 45.000. Men vi får ikke noget reelt bud på, hvor de skal komme fra – eller hvor mange af de 45.000 der vil være i stand til at løfte nogle af de mere komplicerede opgaver vi står overfor som samfund. Jeg havde gerne set et oplæg, der udstak en retning for, og kom med nogle konkrete løsninger på, hvordan vi kan tiltrække flere internationale eksperter til Danmark. Det handler om at skabe langt bedre vilkår for international arbejdskraft i Danmark, end hvad vi kan tilbyde i dag, afslutter han.

Læs flere pressemeddelelser