Pressemeddelelse: Danmarks mest talentfulde unge rådgivere 2024 kåres i marts

Det er for 16. gang blevet tid til at kåre Årets unge FRI-rådgiver, og de fem finalister i konkurrencen, har alle udmærket sig, ved at være ekstremt kompetente rådgivere, både menneskeligt, fagligt og professionelt, på en række projekter.

Hvert år siden 2009 har Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, kåret Årets unge FRI-rådgiver. En rådgivende ingeniør på max 35 år, der er ansat i en af foreningens medlemsvirksomheder, og som har udrettet noget ekstraordinært via sit talent og arbejdsindsats – som løser kundernes udfordringer – og samtidig viser, at den gode rådgiver finder løsninger, der indgår i en helhed og i et samspil med det omgivende samfund.

Det er de unge rådgiveres ledere, der nominerer dem, og et dommerpanel med repræsentanter fra branchens kunder, FRI’s bestyrelse og branchens unge rådgivere, der udvælger de fem finalister i konkurrencen om årets pris. Alle fem finalister indstilles til den europæiske konkurrence EFCA Future Leader of the Year, og vinderen får desuden sponsoreret et undervisningsforløb, der kvalificerer rådgiveren til at modtage FIDIC Future Leaders Management Certificate.

Kåringen af Årets unge FRI-rådgiver 2024 finder sted under FRI’s årsmøde torsdag 7. marts

Afgørende for fremtiden

De mange nominerede, og ikke mindst de fem finalister, er et godt eksempel på vigtigheden af vores unge rådgivere, fortæller en begejstret administrerende direktør i FRI, Henrik Garver:

- Jeg bliver utrolig stolt på branchens vegne, når jeg kan se hvordan de unge rådgivere gør en stor en forskel på en række af de forskellige projekter, der kommer til at tegne vores fremtid som samfund. I en tid med stigende klimaudfordringer, og hvor kompleksiteten i store infrastrukturprojekter stødt vokser, tegner der sig et billede af en ny generation af rådgivere med stor faglighed, en evne til at være omstillingsparate og en menneskelig indsigt, der gør, at de løsninger de skaber, ikke kun er teknisk rigtige, men også fungerer for mennesker og miljø i deres egen kontekst. Når vi har læst alle de indstillinger, vi har modtaget, er vi ikke i tvivl om, at vores unge rådgivere gør en enorm forskel for den enkelte virksomheder, men i høj grad også for de enkelte kunder. Af samme grund har det været utroligt svært at koge de mange nominerede kandidater ned til fem finalister.

Finalisterne

Dommerkomiteen har valgt de nedenstående fem finalister til Årets unge FRI-rådgiver 2024-prisen:

Janne Møller er 34 år gammel og arbejder som senioringeniør for Rambøll i Odense. Janne benytter sin ekspertise indenfor hydraulisk modellering til at overse et væld af projekter, hvor hendes kommunikative evner sikrer en tryg og effektiv proces for alle aktører. Janne er nomineret på baggrund af sit arbejde med klimasikringsprojekterne Brændkjær Klimapark og Tommerup Stationsby.

Jesper Stuhr Andersen er 31 år gammel og er ansat som projektleder for Rambøll i København. Han er nomineret på baggrund af sit arbejde som Owner’s Engineer for Statkraft på implementeringen af Carbon Capture-anlæg og CO2 eksportterminal ved Heimdal Varmecentral i Trondheim og som teknisk rådgiver for Sysav under implementeringen af en Carbon Capture and Storage-løsning ved deres EfW-anlæg i Malmø.

Mikkel Vindelev er 34 år gammel og er ansat som Mechanical Engineering Senior Specialist hos COWI i Lyngby. Han er nomineret på baggrund af sit arbejde med opførslen af en række produktionsanlæg for LEGO i USA, Vietnam og Mexico, samt udvidelsen af Fujifilm Diosynth Biotechnologies produktionsanlæg i Hillerød.

Peter Morel er 30 år gammel og arbejder som afdelingsleder hos COWI i Lyngby og Aarhus. Han er nomineret på baggrund af sit arbejde med projekterne omkring den kunstige halvø Lynetteholmen mellem Københavns Nordhavn og Refshaleøen, og for etableringen af en ny bulk-terminal på havnen i Laayoune ved Marokkos vestkyst.

Rasmus Søgaard er 32 år gammel, og ansat som specialist i Energi, Bæredygtighed & Indeklima hos Artelia i Aarhus. Han er nomineret på baggrund af sit arbejde med klimaværktøjet ’Reduction Roadmap’, der gør klimamål i byggeriet operationelle og for boligkonceptet ’Levesteder’, der demonstrerer, hvordan man kan bygge boliger med både har det bedst tænkelige indeklima og det lavest mulige klimaaftryk.

- Alle fem finalister har, i en ung alder, opnået virkeligt flotte resultater for deres virksomheder og efterladt tilfredse kunder. De repræsenterer den rådgivende ingeniørbranche, som vi kender den, når den er allerbedst. De fem finalister illustrerer samtidig bredden i de opgaver, branchens virksomheder arbejder med:  Komplicerede bygge- og anlægsprojekter med ekstremt komplicerede og omskiftelige krav. Gennemtænkte klimasikringsløsninger, hvor der er allermest brug for dem; udvikling af systemer til reduktion af CO2-udledning og forbedring af vores indeklima – samt implementering af fremtidens CCS-løsninger. Niveauet er tårnhøjt, og det er fem virkelige talenter, der kandiderer til prisen i år., siger Henrik Garver og fortsætter:

- De er et fremragende billede på den positive tendens i vores branche, hvor vi ser de yngre generationer af rådgivere spille en stødt voksende rolle. Vi går en meget spændende tid i møde, når vi har unge talenter med så meget potentiale. Det tegner godt for den rådgivende ingeniørbranches fremtid.

Hver af de fem finalister vil også være stærke kandidater til den europæiske konkurrence EFCA Future Leader of the Year 2024, som de bliver indstillet til af FRI, mener direktøren:

- Jeg tvivler ikke på, at alle finalister kommer til at gøre en kæmpe forskel ikke bare for deres kunder, men også for den grønne omstilling og vores fremtidige verden.

Du kan læse mere om konkurrencen på FRI’s hjemmeside, hvor du også kan tilmelde dig Årsmødet (senest 3. marts), og finde links til livestreaming af eventet.

 

Læs flere pressemeddelelser