Pressemeddelelse: FRI tilbyder gratis indeksberegner for rådgivere

FRI har lanceret et længe efterspurgt værktøj til indeksberegning, der nu kan hentes og bruges gratis på frinet.dk

Rådgivere har selvfølgelig altid kunne aftale indeksregulering og lave en indeksberegning. Men, en af de forbedringer, der kom med ABR18 og ABR Forenklet, var en ret for rådgiver til at få indeksreguleret et fast honorar og aftalte timerater for den del af ydelsen, der udføres senere end 12 måneder fra tilbudsdagen. Der er mange penge i at få indekseret sit honorar, særligt i disse tider. Og derfor har det været vigtigt at få sat indeksreguleringen i system, forklarer vicedirektør og advokat i Foreningen af Rådgivende ingeniører, FRI, Ulla Sassarsson:

- Det har hidtil været op til det enkelte firma at udarbejde et værktøj til at indeksregulere, eller at håndtere det manuelt fra projekt til projekt. Men, nu har vi i FRI udviklet et værktøj, der kan hjælpe jer til, enkelt og hurtigt, at indeksregulere. En simpel, praktisk løsning, favner stort set alle tænkelige situationer, som vi er stole af og håber, vil være til gavn og spare både tid og penge for danske rådgivere og ingeniører, siger hun.

Værktøjet, der ligger frit tilgængeligt for alle på FRI’s hjemmeside gør det let at indeksregulere honoraret – uanset om reguleringen er baseret på fastpris eller timepriser, ILON 12 (sæson- eller ikke-sæsonkorrigeret) eller nettoprisindekset.

Da mange indeks først offentliggøres måneder efter den periode, som indekset dækker, vil regulering kunne ske ved en fremskrivning af indekset med en efterfølgende regulering, når de rigtige tal er offentliggjort. Det kan også håndteres i den nye indeksberegner.

Indeksberegneren kræver adgang til Microsoft Excel, og at makroer er slået til. Der medfølger en udførlig guide til brug.


Læs flere pressemeddelelser