}
Vejledning om brandplaner til BR

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har udgivet endnu en vejledning til BR18’s brandkapitel. Det drejer sig om Bilag 13 - Udfærdigelse af planer i forhold til brand.

Der er tale om en meget detaljeorienteret vejledning, og det er dag også tilladt at lave brandplaner på andre måder, end vejledningen viser. 

Læs mere om samme emne

Temaside om certificering brand og konstruktion
Temaside om certificering brand og konstruktion
Det er ikke nogen hemmelighed, at certificeringsordningerne ikke har haft den nemmeste start. Trafik- og Byggestyrelsen har for at hjælpe med at besvare de mange spørgsmål og uklarheder lavet en ny temaside.
Liste over certificerede statikere og brandrådgivere
Liste over certificerede statikere og brandrådgivere
Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har pr. 1. juli 2020 offentliggjort en database, der indeholder oplysninger om certificerede statikere og brandrådgivere. Det bliver obligatorisk for certificerede rådgivere at fremgå af listen.
Ændring af bygningsreglement BR18
Ændring af bygningsreglement BR18
TBST har netop udstedt en ændringsbekendtgørelse til BR18. Flere regler bliver ændret og præciseret i bekendtgørelsen, som træder i kraft den 1. juli. Overgangsperioden, hvor der kan anvendes anerkendte statikere fremfor certificerede statikere, forlænges for at undgå flaskehalse, da der endnu ikke er et tilstrækkelig antal certificerede statikere. Derudover er der bl.a. skærpede regler for energikrav til vinduer og yderdøre og ændrede regler for brandklasse 1.