Presseklip: Danske rådgivere opnår rekordomsætning

Uge 28 2023

Danske rådgivere opnår rekordomsætning

2022 var et rekordår for den rådgivende ingeniørbranche, viser tal fra FRI’s årlige Brancheundersøgelse. Omsætningen i Danmark - inklusive eksport - rammer 15,8 milliarder kroner, hvilket er en vækst på 2. mia. kr. eller omkring 15% i forhold til 2021. Det er ikke tidligere set på brancheniveau. Tallene glæder i sagens natur adm. direktør i FRI, Henrik Garver, der kunne have frygtet et helt andet resultat: ”Det er et virkelig flot resultat, som jeg mener at branchen godt kan tillade sig at være stolte af. Årets omsætning ligger hele 700 mio. kr. over de forventninger, vi havde på forhånd, og som i forvejen var ambitiøse. Det er alt i alt et helt vildt stærkt resultat, fordi det ikke blot er en enkelt virksomhed der har en rekordomsætning, men en samlet branche der lykkes”, udtaler han. (Byrummonitor; Bygtek, Licitationen, Building Supply, Byens Ejendom, Estate Media, Dagens byggeri)

Seks familier smidt ud - stedet er farligt

FRI har, i TV Syd, kommenteret en sag fra Aabenraa kommune, hvor en række beboerne er blevet bedt forlade deres hjem, fordi Dancert har fundet fejl i en stikprøvekontrol af det indsendte projektmateriale. (Avisen.dk)

Vedtagelse af EU-lov er vigtigere, end mange tror

EU's naturgenopretningsplan, der indebærer, at 20 % af den europæiske natur - både til lands og til vand - skal genoprettes i 2030, blev onsdag stemt igennem i Europa Parlamentet med et snævert flertal. Et resultat, der vækker glæde i FRI, hvor adm. direktør, Henrik Garver, ser det som et vigtigt skridt for biodiversiteten i Europa. (Dagens Byggeri)