Presseklip: Kortere uddannelser og færre optag skader Danmark som vidensamfund

Uge 32 2023

Kortere uddannelser og færre optag skader Danmark som vidensamfund

Antallet af unge, der har fået en plads på landets ingeniøruddannelser, er gået pænt frem siden sidste år, hvilket glæder Henrik Garver, adm. dir. i FRI. Han finder det til gengæld dybt problematisk, at den nye uddannelsesreform opretter nye 1-årige kandidatuddannelser, og dermed svækker de videregående uddannelser. ”Det styrker os hverken som vidensamfund eller gør kandidaterne mere parate til erhvervslivet. Og det skader hele rådgiver- og arkitektbranchen, da reformen også rammer andre uddannelser fra samfundsfag og humaniora, som der er stigende brug for i byggeriets virksomheder”, siger han.

FRI debat: Flere tilbud er en stor økonomisk belastning

Vicedirektør og advokat i FRI, Ulla Sassarsson, kommenterer i et debatindlæg i Børsen et indlæg fra Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen, som i starten af juli konkluderede, at flere bydende kan spare statskassen for 12-20 mia. kr. FRI er ikke enig i, at flere tilbud er godt. For hvad med transaktionsomkostningerne? Til gengæld er FRI enig med styrelsen i at udbud kan gøres simplere – og her kunne man jo passende starte med at følge AB-regelsættet uden fravigelser. (Børsen)

Rådgiverbranche løfter salget med flere milliarder - tjener penge som aldrig før

Børsen bringer en artikel om flere FRI-virksomheder, som har opnået rekordniveauer det seneste år. Adm. direktør i FRI, Henrik Garver bekræfter, at nye tal fra FRI viser, at branchen som helhed aldrig har haft så stor en omsætning. Omsætningen i 2022 nåede i 2022 15,8 mia. kr., hvilket er en vækst på 2 mia. kr. eller knap 15 pct. i forhold til 2021. (Børsen)

Korankrisen får virksomheder til at støve de gamle kriseplaner af

Danske byggevirksomheder er ekstra agtpågivende i disse dage. Der er ikke panik på chefgangene, men terrortruslen er skærpet, og erfaringer fra Muhammed-sagen kan give et forspring i krisehåndteringen, skriver Licitationen. Adm. direktør i FRI, Henrik Garver, påpeger imidlertid, at han endnu ikke har fået tilbagemeldinger fra sine medlemsvirksomheder om ekstra skærpede sikkerhedstiltag. "Siden Muhammedkrisen har der været et ekstra højt beredskab, og de erfaringer i bagagen kan komme virksomhederne til gode nu. Dengang blev der udarbejdet omfattende kriseplaner, og de kan meget vel komme op af skuffen igen", udtaler han til avisen. (Licitationen)