Presseklip: Færre ordrer presser de mindste

Uge 20 og 21 2023

Færre ordrer presser de mindste

Fulde ordrebøger og lyse fremtidsudsigter. Sådan er meldingen fra de største aktører i rådgiver-og ingeniørbranchen. Men mens store virksomheder, der især nyder godt af øget fokus på grønne løsninger, som eksempelvis energiinfrastruktur eller klima, buldrer afsted, ser det anderledes ud for de mindste spillere. Her er ordresituationen tilsyneladende ikke nær så god. Og jo mindre virksomhed, jo dårligere ser det ud -især inden for boligbyggeri. Det viser en ny konjunkturundersøgelse fra FRI. Flere små virksomheder forsøger at vende krisen til noget positivt ved at kigge ind i nye kundesegmenter. (Licitationen, Dagens Byggeri; BygTek)

Vi har brug for et bedre beslutningsgrundlag for megaprojekter i Danmark

Norge har løst problemet med byggefejl og budgetskred på store offentlige byggeprojekter - de indførte en planlægningsmodel, som vi herhjemme med fordel kan kopiere, skriver Henrik Garver adm. direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI i et debatindlæg i Dagens Byggeri. (Dagens Byggeri)

Konstruktørerne vinder frem i ingeniørvirksomhederne

FRI melder om en historisk høj vækst af medarbejdere i de danske rådgiver-og ingeniørvirksomheder. Det gælder også bygningskonstruktører, der i dag udgør den største faggruppe efter ingeniørerne i FRIs medlemsvirksomheder, skriver fagbladet Konstruktøren med henvisning til FRI’s seneste konjunkturmåling. (Konstruktøren)