Presseklip: Klimarapport er dyster læsning

Uge 39 2023

Klimarapport er dyster læsning

FNs første klimarapport fortæller, at verdens lande halter langt bagud, og FRI læser energipolitisk konsulent, Frederikke Vorborg, rapporten med dyb alvor. ”Klimaændringer truer alle lande, samfund og mennesker kloden rundt, og derfor er vi i FRI enige i rapportens konklusion om, at der er behov for at accelerere tilpasningsindsatsen. Det er nødvendigt for at afværge og minimere de negative konsekvenser af klimaforandringerne, særligt i de mest sårbare områder i verden”, siger Frederikke Vorborg. (ArkByg)

Danske Ingeniører omstiller sig til nye tider

FRI offentliggjorde i sidste uge FRI’s Videnopgørelse 2023. Det er vores hurtigt læste analyse af FRI-virksomhedernes videnregnskaber for 2022. I årets analyse sætter vi særligt fokus på branchens ansatte, men vi berører også kundeforhold, bl.a. tilbudsomkostninger, og branchens investeringer i IT og teknologi. Videnopgørelsen giver, sammen med Statistisk Branchebeskrivelse, et godt billede af branchens samlede situation. 2022 var et rekordår i forhold til medarbejderomsætningen, hvor FRI-virksomhederne samlet set voksede med mere end 1000 ansatte. (Dagens Byggeri, BygTek)

Endelig landede en aftale om CO2-lagring

I sidste uge landede en ny aftale om CCS med opbakning fra størstedelen af Folketingets partier. Det er en aftale, som vi i FRI er meget tilfredse med, da en samlet indsats på CCS-området længe har været et ønske fra FRI’s energi- og klimaudvalg. Energi- og klimapolitisk konsulent i FRI, Frederikke Vorborg, siger følgende om aftalen: ”Det er et vigtigt første skridt. Der er uden tvivl meget at tage fat på fremover bl.a. i forhold til mulighederne for at udnytte lagrene til eksempelvis produktion af PtX-brændstoffer. Så vi ser frem til et efterår, der forhåbentlig byder på endnu flere klimaforhandlinger og aftaler, der kan bidrage til yderligere klimareduktioner”. (Dagens Byggeri)