Pressemeddelelse

Nomineret til Årets unge FRI Rådgiver 2020: Adam Pekala, BuroHappold ApS


Adam Pekala er 28 år og en af de fem nominerede til at blive årets unge FRI Rådgiver i 2020. Adam er designingeniør i BuroHappold og er nomineret for modellering og styring af designarbejdet i forbindelse med European Spallation Source i Lund.

Derfor er Adam nomineret:
Adam har udvist enorm kompetence, engagement og flair for innovative løsninger, siden han i 2016 startede som designingeniør på projektet for European Spallation Source (ESS). Projektet krævede, at Adam skulle arbejde med designprocedurer, som er meget uvante for danske rådgivere – men Adam beviste hurtigt, at hans innovative designmetoder og effektive løsninger kunne imødekomme dette. Med denne innovative tilgang overkom Adam projektets udfordringer og endte med bl.a. at spare kunden for over 3500 mandetimer. Udover sans for samarbejde, ansvarlig projektledelse og et løsningsorienteret mindset har Adam også udviklet et fantastisk og troværdigt forhold til kunden.  Henrik Garver, adm. direktør for FRI og medlem af dommerkomitéen, udtaler:
”Den helt centrale rolle, som Adam Pekala indtog i forbindelse med BuroHappolds designopgave på European Spallation Source i Lund, er ganske enkelt imponerende. Det gælder både hans indsigt i modellering, hans ingeniørfaglige kompetencer og hans evner som leder og projektleder. Det siger samtidig meget om de danske rådgiver- og ingeniørvirksomheder, at vi kan tiltrække stærke internationale talenter, som Adam, til Danmark. Der var i dommerpanelet ingen tvivl om, at Adam skulle være én af de fem finalister i konkurrencen om at blive årets unge FRI Rådgiver 2020.”

Projektet: Modellering og styring af designarbejde i forbindelse med European Spallation Source i Lund European Spallation Source er et forskningscenter, der forventes at blive den mest kraftfulde lineære partikelaccelarator i verden. I forbindelse med konstruktionen af ESS har BuroHappold været involveret i designet af deres 150x200 meter lange ståltag kaldet ’Target Building Roof’. I 2016 efterspurgte kunden, at taget blev designet således, at det kunne modstå både miljøbelastning og seismiske begivenheder.

Projektets kompleksitet betød, at BuroHappold måtte nytænke designtilgangen, da kombinationerne af belastningsmuligheder for projektet var så mange, at designsoftwaren ikke kunne processere dem. Adams innovative tilgang til dette resulterede i en reducering af kombinationer på 98% samt udviklingen af en Multi-Response Spectrum Analysis, der kombinerede seismiske resultater fra 5 forskellige analysemodeller.

Paul Roberts, direktør i BuroHappold udtaler:

“Adam har medvirket i design af struktur og associeret management af BuroHappolds involvering i projektet for European Spallation Source i Lund. Efter at have været involveret i projektet i flere år, hvor han startede som praktikant, er han nu den daglige leder på et teknisk meget udfordrende projekt. Han har udviklet et fantastisk forhold til kunden og hovedentreprenøren, som har så meget tillid til Adam, at han regelmæssigt ringer til ham for at få vejledning til diverse betydelige problemer. De har et fantastisk sundt forhold baseret på Adams proaktive attitude, troværdighed og evne til at løse ekstremt komplekse udfordringer.

Adam er exceptionelt stærk i at udvikle løsninger og har taget nogle meget komplekse udfordringer op. Han leder et team af 6 personer, hvor han håndterer flere – og ofte overlappende – deadlines. Tilmed udviser han et stort ønske om at lære fra alle parter af projektet.”

FRI udsender de kommende uger uddybende omtaler af de fem finalister, og deres projekter, i konkurrencen om at blive Årets unge FRI-rådgiver 2020. Kåringen af vinderen finder sted torsdag den 5. marts 2020.

Fakta om Årets unge FRI Rådgiver 2020
I år er det 12. år i træk, at FRI afholder konkurrencen Årets unge FRI Rådgiver. Dommerkomiteen fokuserer på tre hovedkriterier. For det første, den unge rådgivers resultater og position i forhold til sin alder. For det andet kvaliteten af kandidatens ekstraordinære tekniske/faglige kunnen, eksempelvis gennem løsninger, som tilgodeser miljø, innovation, bæredygtighed eller energiforbrug. Endelig er kundens vurdering af rådgiverens arbejde et vigtig parameter – gode rådgivere skaber gode projekter, der giver tilfredse kunder.

FRI indstiller op til fem af de bedste unge FRI-rådgivere til den europæiske konkurrence European Future Leader Award. De indstillede FRI-rådgivere får betalt rejse og ophold til EFCA-konferencen 2020 i Istanbul, hvor vinderen af EFCA-konkurrencen blive kåret. Den danske vinder bliver derudover indstillet til at deltage i FIDIC Future Leaders Management Certificate (FLMC) programmet.

Kontakt 

Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI: Adm. direktør Henrik Garver 3525 3742 eller hg@frinet.dk

Pressefotos findes her /pressefotos

___________ 

Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, er brancheforening for rådgiver- og ingeniørvirksomheder.

FRI står for uafhængig rådgivning. FRI står for bæredygtig udvikling. FRI har videnbaserede meninger om samfundsudviklingen.

 FRI’s medlemsvirksomheder beskæftiger ca. 28.000 medarbejdere i Danmark og internationalt og har en global omsætning på mere end 26 mia. kr.

  • De store FRI virksomheder er blandt de største virksomheder i Europa inden for rådgivende ingeniørvirksomhed.

Læs om de øvrige nominerede

Pressemeddelelse: Rambøll-ingeniør kåret som Årets unge FRI Rådgiver 2020
Pressemeddelelse: Rambøll-ingeniør kåret som Årets unge FRI Rådgiver 2020
Lasse Vester fra Rambøll vinder prisen som årets unge rådgiver af Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI). Den 32-årige tunnelingeniør modtager prisen, fordi han er en komplet rådgiver med en stærk faglighed og et brændende engagement, som smitter. Det er blandt andet kommet til udtryk i hans arbejde på sænketunnelen Western Harbour Tunnel i Sydney.
Pressemeddelelse: Nomineret til Årets unge FRI Rådgiver 2020:  Daniel Fester Henningsen, AFM Rådgivende Ingeniører
Pressemeddelelse: Nomineret til Årets unge FRI Rådgiver 2020: Daniel Fester Henningsen, AFM Rådgivende Ingeniører
Daniel Fester Henningsen er 28 år og en af de fem nominerede til at blive årets unge FRI Rådgiver i 2020. Daniel er civilinstruktør med speciale i bygningskonstruktioner hos AFM Rådgivende Ingeniører og er nomineret for udvikling af et program til beregning af fiberdosering i terrændæk. Programmet er et net-baseret licensprogram, som benyttes ud over landets grænser.