Pressemeddelelse

Ung færing vinder stor ingeniør- og rådgiverpris

 

Færøske Pætur Jakobsen vinder prisen Årets Unge FRI-rådgiver 2021 foran et skarpt felt af deltagere.

På den netop afholdte generalforsamling i Foreningen af Rådgivende ingeniører, FRI, der meget passende faldt sammen med World Engineering Day 2021, var et af højdepunkterne kåringen af Årets unge FRI Rådgiver 2021. Hvert år siden 2009 har FRI hædret en rådgiver på max 35 år, der er ansat i en af foreningens medlemsvirksomheder, og som har udrettet noget ekstraordinært via sit talent og sin arbejdsindsats.

Vinderen blev Pætur Jakobsen, 35, der er ansat som afdelingsleder for aqua-kulturafdelingen hos FRI-virksomheden SMJ i Thorshavn på Færøerne. Han var nomineret for sit arbejde i forbindelse med lakseopdrætsvirksomheden Bakkafrosts opførsel af et nyt produktionsanlæg. Et arbejde, som dommerpanelet for kåringen, finder ekstraordinært.

Kompetencer på et meget højt niveau

FRI’s administrerende direktør, Henrik Garver, begrunder kåringen, med det høje niveau, Pætur har demonstreret på tværs af det omfattende projekts mange parametre.

- Pætur Jakobsen har, som projektleder for tekniske installationer og de-facto projekteringsleder ved anlæggelsen af Bakkafrost smolt-anlægget S24 Strond, demonstreret, at han besidder alle de kompetencer, som en komplet rådgiver skal råde over, og det på et meget højt kvalifikationsniveau.

Han har på projektet formået at indtage en nøglerolle med afsæt i sine lederegenskaber, sit overblik og sin evne til at skabe god dialog med kunden og øvrige stakeholders, siger han, og fremhæver den unge SMJ-rådgivers bedrifter som et mønstereksempel til efterfølgelse:

- Pætur Jakobsen er, gennem sin rolle i projektet S24 Strond, gennem sine karriere- og uddannelsesvalg som tømrer, maskinmester og kandidat i ledelse & informatik i byggeriet og gennem sit professionelle virke i SMJ et forbillede for andre unge rådgivere og ingeniører, både fagligt, professionelt og personligt.

Anerkendt branchepris

Det er de virksomheder, kandidaterne er ansat i, der nominerer dem, og en dommerkomité med erfarne branchefolk og kunder, nedsat af FRI, der udvælger de fem finalister i konkurrencen om årets pris.

De fire runners-up var: 

  • Sarah Brudler, Rambøll - Life Cycle Assesment tool
  • Charlotte Rask Jensen,EKJ – Frihedsmuseet i Churchillparken
  • Jonas Knudsen, AFRY - Spraytårn 3 for Arla Foods Arinco
  • Mette Steffensen, COWI -  E05 Korsvägen, Västlänken Göteborg

Alle fem finalister indstilles til den europæiske konkurrence EFCA Future Leader of the Year, og vinderen får desuden sponsoreret et internationalt undervisningsforløb, der kvalificerer til FIDICS Future Leaders Management Certificate.

FRI’s pressesite bliver løbende opdateret med media fra eventet

Læs mere om konkurrencen Årets Unge FRI-rådgiver

Læs om de øvrige nominerede